B2
Suomi Finland 100

Julkistukset

Ohjelmaa Julkkarilavalla vuonna 2016
Kuva: Helene Lindfors

Täältä löytyvät tietoja tämän vuoden Kupliissa julkistettavista sarjakuva-albumeista.


Apollo Kustannus

Alix Senator 2: Viimeinen farao

ISBN: 978-952-5769-29-6
Tekijät: Valérie Mangin & Thierry Démarez
Kääntäjä: Kirsi Kinnunen
Julkaisija: Apollo Kustannus
Sivumäärä ja tiedot: pehmeäkantinen 48 sivua, koko 225 x 300 mm, nelivärinen
Hinta: €15,40

Italiassa vallitseva rauha on vain näennäistä. Keisari on joutunut murhayrityksen kohteeksi, ja hyökkääjä väitti toimivansa Caesarin nimissä! Diktaattori on mukamas ilmestynyt Egyptiin tultuaan murhatuksi senaatissa 30 vuotta aiemmin. Alix poikineen joutuu selvittämään, onko tarina mielipuolen keksintöä, huiputusta vai totta. Retki vie heidät Aleksandrian ylellisistä palatseista aina alkupyramidin uumeniin.


Arktinen Banaani

Fingerpori 10

ISBN: 9789522703224
Tekijä: Pertti Jarla
Julkaisija: Arktinen Banaani
Sivumäärä ja tiedot: 64 sivua

Kymmenen vuotta on paasattu, että Pertti Jarlan Fingerpori on aivan naurettava sarja. Nauraminen jatkuu edelleen, vaikka juhlavan Fingerpori 10 -kirjan kantta koristaakin suorastaan kieron virkamies Jorma Suoron naama. Jarla on jälleen valikoinut parhaat puujalat vuoden Fingerpori-stripeistä.


Kamala luonto: Pentukirja

ISBN: 9789522703040
Tekijä: Jarkko Vehniäinen
Julkaisija: Arktinen Banaani
Sivumäärä ja tiedot: 32 sivua

Kamala luonto -sarjakuva tunnetaan nimensä mukaisesti paitsi huumoristaan, ajatelmistaan ja niistä luontoon kuuluvista, petoeläinten ”kamaluuksista”. Pentukirjassa ei mennä pelottavuuksiin. Se on lapsille tarkoitettu, sarjakuvassakin esiintyviä ilvestä, kärppää ja kettua pieninä esittävä, ystävyyden syntymistä kuvaava tarina. Kirjan kookkaissa kuvissa Vehniäisen piirtäjäntaidot pääsevät oikeuksiinsa, eikä pikkueläinten viehätysvoima jätä aikuislukijaakaan kylmäksi. Jos joitakin pieniä ”kamaluuksia” joku tarinasta löytää, ovat ne korkeintaan niitä jänniä juttuja, jotka ovat aina olleet lasten mieleen.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 13.00 - 14.00


Pottakylän lapset

ISBN: 9789522703408
Tekijä: Aura Ijäs ja P. A. Manninen
Julkaisija: Arktinen Banaani
Sivumäärä ja tiedot: 48 sivua

Tämän päivän lasten satumaailmat löytyvät internetistä, ja älypuhelimia naksutellaan jo päiväkoti-iässä. Pottakylän lapsissa huumori on tummasävyistä, perustuen arkisiin tilanteisiin fantasialla väritettynä. Pikkuvanhoja lapsihahmoja on nähty sarjakuvissa paljon, mutta Pottakylän lapsien radikaalit tenavat ovat toista maata. Hirviöt eivät heitä pelota, naurun aihetta löytyy ikävämmistäkin asioista. Lapsien ja lastenmielisten ikuisesti suosimaa pissa- ja kakkahuumoria unohtamatta.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 13.00 - 14.00


Rontticomics

ISBN: 9789522703293
Tekijä: Juho Maurinen
Julkaisija: Arktinen Banaani
Sivumäärä ja tiedot: 64 sivua

Juho Maurinen on nuori ja onnellinen mies, jonka huumorintajuun vetoavat erityisesti sosiaalisten tilanteiden hankaluus ja ihmisluonnon loputon typeryys. Näistä ehtymättömistä ilonlähteistä kohoaa uusi, tummanhilpeä suomalaissarjakuva Rontticomics.

Ronskin rujolla otteella suomalaiseen elämän- ja kuolemanmuotoon suhtautuva Rontticomics on absurdin sarjakuvakomiikan juhlaa. Stripeissä käytävä dialogi vääntää kliseet ja latteat, tyhjät fraasit poliisiotteella nurin.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 13.00 - 14.00


Lempo Kustannus

Kapteeni Kuolio ja Hervannan hiisi

ISBN: 978-952-5938-57-9
Tekijä: P.A. Manninen
Julkaisija: Lempo Kustannus
Sivumäärä ja tiedot: pehmeäkantinen 64 sivua, koko 210 x 297 mm
Hinta: 15 € (ennakkoon)

Hervanta, kuuluisa Tamperelainen kaupunginosa on rakennettu myyttiseen metsään, josta alkaa ilmaantua karvaisia jättiläisiä ihmisten ilmoille. Muualla maailmassa nämä otukset olisivat isojalkoja tai lumimiehiä, mutta Suomessa ei sellaisia ole koskaan tavattu – paitsi että on. Meillä niiden perinnenimi on hiisi.

Tampereen oma supersankari Kapteeni Kuolio joutuu hyvän ystävänsä Kapteeni Kökön kanssa sankarilliselle matkalle Hikivuorelle ja Hervantaan. Mukana on myös hiidenmetsästäjä, joka pukeutuu sangen huolestuttavalla tavalla.

Sarjakuva on kuvattu aidoilla tapahtumapaikoilla ja perustuu tositapahtumiin.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 12.00 - 12.30


Like

Eka Kerta

ISBN: 978-952-01-1558-6
Tekijä: Petteri Tikkanen
Julkaisija: Like
Sivumäärä ja tiedot: 64 sivua

Uusi Eero-albumi!

Millainen mahtaa olla Eeron eka kerta? Löytyykö tosirakkaus rakettien paukkeessa? Pääseekö Eero opiskelemaan? Olisiko hänen aika muuttaa omaan tupaan, kun isän juopottelu alkaa karata käsistä?

Petteri Tikkanen jatkaa sympaattisen Eeron elämänvaiheista kertovaa sarjaa viidennellä osalla, jossa miehen ikään ehtineen päähenkilön elämä kääntyy monin tavoin uuteen suuntaan. Albumin vahva grafiikka, levollinen kerronta ja elämänmakuinen asenne hurmaavat lukijan.

Petteri Tikkanen (s. 1975) kirjoitti nimensä suomalaisen sarjakuvan historiaan voittamalla Kemin sarjakuvakilpailun kaksi kertaa peräkkäin vuosina 1997 ja 1998. Tikkanen tekee kuvituksia useisiin lehtiin. Eero-sarjakuvasta hänet palkittiin Sarjakuva-Finlandialla. Petteri Tikkanen esiintyy myös mustissa trikoissa. Häntä kutsutaan silloin nimellä Black Peider.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 14.00 - 14.30


Suuri Kurpitsa

Suomen Suurin Kommunisti

ISBN: 978-952-7160-10-7
Tekijä: Jesse Matilainen
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä ja tiedot: 256 sivua, 168 mm x 245 mm, lisäväri, pehmeäkantinen
Hinta: 22 €

Mitä sinä olet valmis uhraamaan vallankumouksen vuoksi? Luopuisitko perheestäsi, kotimaastasi, hengestäsi?

"Tarina perustuu tositapahtumiin ja henkilöt ovat historiallisia, mutta otin joitakin vapauksia tapahtumien kuvaamisessa, pääasiassa tiedon vähyyden, ristiriitaisuuden tai epäluotettavuuden takia", sanoo sarjakuvaromaanin tekijä Jesse Matilainen.

Suomen Suurin Kommunisti käsittelee sisällissodan jälkeen Neuvostoliittoon paenneiden punaisten kohtaloita ja heidän pyrkimyksiään käynnistää Suomessa uusi vallankumous. Kirjan ensimmäinen osa kuvaa vuosia 1918-1924 sisällissodasta Leninin kuolemaan, toinen kattaa vuodet 1932-1939 Lapuan liikkeen noususta talvisotaan.

Sarjakuvaromaanin päähenkilöt ovat idealismissaankin käytännönläheinen Hanna Malm ja hänen vastapelurinsa, Stalinin kultapoika Otto Wille Kuusinen. Heidän suhteensa paljastaa vallankumouksen alkuperäisten ihanteiden ja totalitaarisen todellisuuden karmaisevan ristiriidan. Muita keskeisiä hahmoja ovat Aino Kuusinen, Arvo "Poika" Tuominen, Tyyne Tokoi, Yrjö Sirola ja Kullervo Manner.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 14.30 - 15.00


Yhesti Yhes Kymmenennes Paikas

ISBN: 978-952-7160-07-7
Tekijä: Ville Pirinen
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä ja tiedot: 56 sivua, 150 mm x 210 mm. nelivärinen, kovakantinen
Hinta: 12 €

Ville Pirisen maineikas Yhesti yhes paikas -sarja on edennyt juhlallisesti kymmenenteen osaansa. Sen kunniaksi kirjasen koko on nyt suurempi, kannet kovemmat, sivuja enemmän ja sävyt värikkäämmät.

Sisällön ei silti pidä pelätä uudistuneen, sillä taiteilija Pirinen kokoaa yhteen sarjan taustalla vaikuttaneita teemoja ja syventää niitä jopa kolminkertaiselle metatasolle pohtiessaan syvällisiä syntyjä tarinoista ja niiden kertomisesta.

Seikkailu alkaa pikkupitäjän koviksien epäonnistuneella itsemurharisteilyllä ja jatkuu vintage-hengessä syrjätien varren vessattomalla kirpputorilla. On siinä taas ajattelemista omalle kohalle! Lopun kaksi lyhyttä tarinaa pyyhkäisevät pois ahdistuksen ja jättävät lukijalle kevyesti kivan fiiliksen.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 15.00 - 16.00


Yhesti Yhes Paikas 1-3

ISBN: 978-952-7160-08-4
Tekijä:Ville Pirinen
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä ja tiedot: 148 sivua, 150 mm x 210 mm, mv , pehmeäkantinen
Hinta: 12 €

Myöhäsyntyiset Yhesti yhes paikas -sarjan ystävät ovat jo jonkin aikaa haikailleet parin varhaisimman loppuunmyydyn osan perään.

Enää ei tarvitse elää puutteessa, sillä peräti kolme ensimmäistä Yhesti-kirjaa on nyt koottu vantteraksi yhteisniteeksi, joka sisältää mm. klassiset sattumukset uimahallin saunan notkeimmasta miehestä, sian teurastuksesta, tavattoman kovaonnisesta yläasteen voikkamaikasta, löyhyttelijästä, buutseista ja kikkailevan sekakäyttäjän erheestä.

Kaikki tyynni silkkaa hatarasti tosipohjaista tsykedeliaa, josta emme vissiin opi tasan mitään! Muutamat bonussivut täydentävät kokonaisuuden.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 15.00 - 16.00


Venetsijärveläiset

ISBN:978-952-7160-09-1
Tekijä: J. Tilsa
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä ja tiedot: 54 sivua, 175 mm x 175 mm, nelivärinen, pehmeäkantinen
Hinta: 12 €

Venenetsijärvi-sarjakuvalla on missio: myönteisen ajattelun ylläpitäminen keinolla millä hyvänsä! Piirtäjä on itsekin maanviljelijä ja tietää, että lehmibisneksessä vitsit ovat välillä vähemmistössä. Pientä maatilaa viljelevä joukkue koostuu isännästä ja emännästä, kahdesta tenavasta ja poikkeuksellisen puheliaista kotielämistä, siasta ja lehmästä.

Murheiden märehtiminen siis minimoidaan, mutta hetkittäin aurinkoinen asenne säröilee, kun isäntä menettää hermonsa tai nukahtaa väsymyksestä seisaalleen. ”Naapurit ja kyläläiset kyselevät välillä, perustuvatko kaikki sarjakuvan tapahtumat piirtäjän omiin kokemuksiin. Vastaus on luonnollisesti aina myöntävä”, myhäilee Tilsa

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 15.00 - 16.00