Suomi Finland 100
B2

Viikonlopun ohjelma

Viikonloppuna Tampere Kuplii siirtyy Tampere-taloon jossa ohjelmaa on sekä lauantaina että sunnuntaina.

Tarkempi ohjelma julkistetaan lähempänä tapahtumaa mutta luvassa on sarjakuvaa kaikista näkökulmista käsitteleviä esitelmiä (mukaanlukien sarjakuva-aiheiset tv-sarjat, elokuvat ja pelit) sekä paneeleita, työpajoja, haastatteluita ja tietenkin myös cosplaykilpailu.

Jos sinulla on ohjelmaideoita/toiveita, jos haluat pitää julkistustilaisuuden, jos haluat pitää esitelmän tai järjestää paneelin, ota yhteyttä ohjelmatiimiin sähköpostitse! Osoite on ohjelma(ät)tamperekuplii.fi

Ennakkomaistiaisia viikonlopun ohjelmasta

Tässä muutama esimerkki tämän vuoden Tampere Kupliin viikonlopun ohjelmatarjonnasta

Julkinen päiväkirja - sarjakuvablogausta mielenterveydestä
Eeli Laaninen, Kimmo Lust, Juliana Hyrri, Iita Järn, Apila Pepita Miettinen (mod.)
Suomessa on suuri määrä sarjakuvablogeja, joissa tekijät käsittelevät asioita omasta elämästään ja usein näihin kuuluu myös mielenterveys. Rohkeilla omaelämänkerrallisilla sarjakuvilla bloggaajat voivat tarjota vertaistukea lukijoille ja avata vaiettuja aihetta taiteen keinoin. Puhumassa RIKKI-kollektiivissa vaikuttavia sarjakuvabloggaajia.

Sarjakuvalla ulkomaille
Rosi Kämpe, Hanna-Pirita Lehkonen, Kaisa Leka, Lyly Aakkula (mod.)
Kolme eri tarinaa siitä, miten pääsin töihin ulkomaille. Mukana Rosi Kämpe joka piirtää Marvelille ja Top Cowille Amerikkaan, Hanna-Pirita Lehkonen, joka työskentelee netissä ja puhelin appilla julkaistavalla kansainvälisellä LINE Webtoonsilla ja Kaisa Leka, joka tekee omakustannesarjakuvia englanniksi. Panelistit keskustelevat erilaisista tavoistaan päästä näkyville Suomen ulkopuolelle ja antavat vinkkejä miten kuka tahansa muu suomalainen voi päästä samoihin hommiin. Haastattelijana toimii Lyly Aakkula.

"Koska canon ei riitä" - Fan fiction ilmiönä Suomessa
Iina Karasti
Fan fiction on ollut olemassa jo satoja vuosia, jos laveasti tulkitaan. Tutkimusta aiheesta on kuitenkin hädin tuskin tehty, ennen kuin nyt! Luennolla esitellään vastavalmistuneen yhteisöpedagogin perustavanlaatuinen opinnäytetyö fan fictionista ilmiönä Suomessa. Millainen on fan fiction -yhteisö Suomessa, miksi fan fictionia harrastetaan, miksi fan fictionissa kirjoitetaan tabuista kuten mpregistä ja xenofiliasta? Näihin kysymyksiin tutkimus sekä luento pyrkivät vastaamaan.

Metallimusiikin ja sarjakuvan liitto – Perkeros ja Belzebubs metallikulttuurin airuina
Noora Raiskio
Suomalaiset ovat ns. metallikansaa. Metallimusiikki on maassamme vientituote paitsi sellaisenaan, myös sarjakuvana: J.P. Ahosen ja K.P. Alaren Perkeros-sarjakuvaromaani sekä J.P. Ahosen strippisarjakuva Belzebubs ovat saavuttaneet kansainvälistä suosiota. Esitelmässä tarkastellaan näiden sarjakuvien suhdetta metallimusiikkiin, ja tapoja, millä ne voivat rakentaa alakulttuurin yhteisöllisyyttä taiderajojen yli. Käsitteet lainataan intermediaalisuustutkimuksesta.

Sovinismia Hopeanuolessa?
Hanna "Raezla" Mäkinen
Narttuasianaaras Raezla pureutuu luunmurskaajaleuoillaan kaikkien rakastamasta karhukoiramangasta paljastuneeseen outouteen: Ohun uljaat sankarit vetävät ritarillisuuden överiksi. Voiko Gingan maailmassa narttukoiralla olla roolia muuna kuin hellänä emona ja heikkona suojattina? Onko Ohun soturinarttujen pään päällä lasikatto? Ohjelma sopii myös Hopeanuoli-sarjaa vähemmän tunteville, tapahtumat ja hahmot selitetään auki.